Om albumet Strength and Vision

Slavia lanserte i 2007 albumet Strength and Vision på det franske plateselskapet Drakkar Productions. DettevarSlavias 2. album oginneholder låtene:

Pissdrained Castles of Gold 09:22
TheBlasphemic Art 02:09
Divided by Three 05:53
Detector of Evil 02:06
Not Even Human Fucking Beings 02:06
The Ancient Light 02:06
The Abyss Desecrator 02:09
TrifoliumRepens 06:11

Om albumet

Slavia leverer med dette albumet et mesterverk av en black metal plate. Dette albumet kommer vi til å høre om i mange år. Slavia selv hevder at dette ikke er deres beste arbeid og at de har mer å gå på, og har de rett i det har vi virkelig noe å glede oss til. Med unntak av noen få problemer underveis som bare en kritiker med mange års erfaring vil legge merke til, er dette et album som hører hjemme i enhver respektabel platesamling. Flere fremtidige klassikere kaller dette albumet hjem, og tittelsporet er et kraftoppvisnig av black metal på sitt beste. Når maskinene og den industrielle bakgrunnsstøyen gir vei for gitarriffet, vet du umiddelbart at her er noe stort i vente. Her er bare å sette seg tilbake i godstolen å la Slavia ta deg med på tur. Detector of Evil og Trifolium Repens er like vitale for albumet som tittelsporet er, med en bunnløs energi og nærmest mekanisk driv er låtene så stimulerende som de kan bli. Death, black og thrash metal var alle forventede sjangrer på dette albumet og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor fans fra både Megadeth og Zotex har flokket til Slavia de siste årene. Slavia, som i starten av karrieren ikke virket til å vite helt hvor de hørte hjemme, har med dette albumet plantet begge beina hardt og brutalt i black/trash sjangeren. Man hører dog fortsatt det særegne bakgrunnsspillet som Slavia i sin tid presenterte sjangeren for. De har ikke glemt sine røtter, de har bare satt ned nye.

Alle låtene på dette albumet inneholder de viktigste aspektene av black metal. Ikke en eneste låt er overlatt til produser for siste miks. Man hører Slavias totale kontroll over egen musikk i hver enkelt riff. Albumet er simpelt og upretensiøst produsert. Her er det ikke plass til verken riff eller melodisk samspill som ikke har direkte betydning for resultatet. Flere av låten er i korteste laget, med det er man takknemlig for når man hører albumet igjen og igjen. Man forstår først på tredje, fjerde spilling hvor genialt enkel hver enkelt låt er produsert. Man ønsker hele tiden mer, og man ønsker ikke at låten skal være ferdig. Det er først når man godtar lengden på låtene og skjønner hvorfor de er så korte man virkelig kan nyte dette mesterverket.

Gjesteartister 

Gjesteartister som Goat Pervertor fra Zanhovets på trommer og Gaahl fra Gorgoroth på sin vidunderlig rå bassgitar tar om mulig dette albumet ennå et hakk høyere. Goats trommer følger oss som et gammelt utslitt godstog, som på sine gamle dager tar ut alt det har av krefter i kampen mot de yngre maskiner. Trommene er like brutale som de er melodisk. På låten The Abyss Desecrator er Goats trommer som en vegg av lyd fra første stund. Goat beviser nok en gang hvorfor han er en av verdens beste black metal trommiser.

Lavprisproduksjon

Slavia holder selvsagt fast i black metal prinsippet om lavprisproduksjon også med Strength and Vision. Om Motörhead har “Hot rodded” metalsjangeren så tar Slavia her batongen videre med stil. Med unntak at en låt der teksten er eneste problemet, er platen 100% black metal på sitt beste. Vi savner dog litt ettertanke i hvordan teksten på Divided by Three, hvor Slavia slipper låten litt for lett.